• Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

  • Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

  • Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

  • Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

  • Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

  • Техничка школа "Михајло Пупин", Инђија

Архива активности за школску годину: 2009/2010.  2010/2011.  2011/2012.  2012/2013.  2013/2014.  2014/20152015/20162016/20172017/2018.  2018/2019.

22. јануар 2020.

Најбољи у школском спорту

У сали Скупштине општине Инђија уручене су награде за најуспешније основне и средње школе у школском спорту у школској 2018/19. години. Наша Школа је заузела прво место у категорији омладинаца, са освојених 364 бода.
Признања и пехаре уручили су председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, начелник школске управе Срема, Јужне Бачке и Новог Сада, Јован Вукчевић, заменик покрајинског секретара за образовање, Милан Ковачевић и председник Скупштине општине Инђија, Милан Предојевић.
Честитамо ученицима и професорима који су нас до овог признања довели.18. децембар 2019.

НОВИ ИЗГЛЕД НАКОН 25 ГОДИНА: ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАНА ФИСКУЛТУРНА САЛА ТШ „МИХАЈЛО ПУПИН“

Заједничким средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Инђија извршена је потпуна реконструкција фискултурне сале Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији. Осим грађевинских радова, пројектом је обухваћена набавка нове спортске опреме и реквизита, тако да је Техничка школа у потпуности опремљена за одржавање часова физичке културе и бављење спортом.

Тим поводом, Инђију су посетили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који су са председником општине Инђија, Владимиром Гаком, обишли школску салу Техничке школе.

„Након две и по деценије, пет стотина ученика ове средње школе имају адекватне услове за наставу физичког васпитања, али и за рекреативно бављење спортом“, рекао је Милићевић и додао да је у обнову сале уложено пет милиона динара.

Владимир Батез је навео да је обилазећи салу пре почетка радова затекао катастрофално стање, а да данас ова сала пружа врхунске услове за потребе спортиста.

Покрајински секретар је овом приликом уручио школи и комплет фудбалских, одбојкашких и кошаркашких лопти.

Реконструкција школске сале износила је непуних 5 милиона евра или око 40 хиљада евра. Председник Општине Владимир Гак се захвалио Покрајинској влади на изузетној сарадњи и подршци која је протекле три и по године била веома значајна за општину Инђија.

Нама преостаје да још бољим спортским резултатима на свим нивоима такмичења оправдамо уложена средства и труд.21. новембар 2019.

"Село и град, некад и сад."

Ученици Техничке школе "Михајло Пупин" реализовали су пројектну наставу " Село и град, некад и сад" у сарадњи са Етно кућом " Банстолка" спајајући редовно градиво са локалном средином и усмеравањем ка развоју предузетништва. Погледајте прилог емитован на "Сремској телевизији".16. новембар 2019.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА “СЕЛО И ГРАД - НЕКАД И САД”

У суботу, 16.11.2019.год. ученици Техничке школе ”Михајло Пупин”, одељење М23, посетили су Етно кућу “Банстолка”, власнице Мирјане Хемун.Посета је реализована у оквиру Пројектне наставе, на тему “Село и град -некад и сад”, у оквиру повезивања предмета Историје и Социологије са правима грађана. Циљ посете је био да ученици упознају старе занате, живот патријархалне породице, улоге у њој као и живот на селу и граду, како се одвијао некад, а како је данас.

Рад у групама, био је врло инспиративан за ученике јер су на основу мини предавања домаћице, имали задатак да обраде следеће теме: Сеоско домаћинство-туристички капацитет; Патријархална породица-улоге, односи у њој, васпитање; Село-град некад и сад, занати, ношња, игре; Банстол - ружа ветрова, порекло имена,географија насеља.

Ученици су имали задатак да презентују своје радове и међусобно су оцењивали начин презентације. Истраживачки задаци које су ученици добили на претходним часовима тицали су се родног места родитеља, бака и дека, како би се ученици увели у тему на један нов начин, кроз методе активне наставе. Поређење одабраног места пре 1970.год. и после 2015.год. ...да се наведу разлике у занимањима, броју становника, промене у структури становништва, постојање различитих организација : школа, болница, цркве, прибаве фотографије.

За одличну атмосферу и подстицајни радни амбијент побринуле су се домаћице Мирјана и Гоца, као и наставнице Гордана Јерковић, Зорица Кешељ и одељењски старешина Дејан Спахић.12. новембар 2019.

Ових дана се простором Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији шири дивна енергија којој су широм отворили врата инжењер Спасоје Влајић и магистар Милка Kресоја, оснивачи Међународног научног центра за истраживање наслеђа Николе Тесле. 

Невероватно звучи чињеница да се ликом и делом највећег научника нашег порекла, а век пред нама доказује и највећег мислиоца свих времена, човеком који нам је даровао светлост и стотине изума без којих не можемо замислитити живот, бавимо спорадично чак и ми којима су техника и образовање струка. Kажем спорадично, јер су ретки ентузијасти који иза соленоидних калемова, индукционих мотора и наизменичне струје виде ум који је разумео да су мождани таласи електромагнетне природе, баш као и светлост, баш као и сигнал који стиже до ТВ пријемника или мобилног телефона. Баш као и све остало што овај свет чини местом на којем је могућ живот. О томе и много чему што се само може назрети иза тајне зване Никола тесла, слушали смо пуна два сата од људи које с правом можемо назвати амбасадорима Теслине мисли.

Милка Kресоја, жена која је трагајући за решењем космичке загонетке зване Никола Тесла прешла дуг пут од Инђије до Москве, и даље, до Њујорка, па назад у Београд. Са групом ентузијаста основала је „Међународни научни центар за истраживање наслеђа Николе Тесле“. Свој рад је  фокусирала на примену Теслиних изума у медицинске сврхе. Милка каже: „Тесла је веома водио рачуна о свом здрављу, изучио је све теорије исхране, посебну пажњу је поклањао продуктима, није пио, нити пушио (оставио је дуван знајући колико је штетан за здравље), редовно се бавио јогом, ходао пешке сваки дан по 15 км.  Размишљао је о идеји како човек може да живи, а да се не храни класичном храном, већ да ту енергију црпи из средине која га окружује и била би довољна за подржавање свих функција у организму !!! Тесла обитава у вишим духовним сферама и његово присуство сви у сваком тренутку осећамо.” И морате јој веровати, јер из ње говоре знање и убеђење човека који разуме тајну.

У беспрекорном складу са Милкиним излагањем су речи кооснивача Центра, Спасоја Влајића: „Небо нам понекад пошаље личности које у себи носе нешто узвишено, величанствено – пошаље нам претече свечовека. Он са љубављу служи Богу и људима и добротом осваја свет. Он чува природу и свету тајну живота, а природа му драговољно служи. Усклађен са собом и природом свечовек се диже по чудесној спирали живота да би досегао далекосежни циљ. Промисли за нашу врсту: здраво тело, природно благостање, безазлену разборитост, непојмљива сазнања, божанске способности, душевни мир и духовно блаженство. Његов циљ је да на начелима љубави и доброте све народе окупи у јединствено братство у коме ће, кроз радост живота и пуноћу љубави, заједничке душе човечанства.“

Двосатно предавање, пред осамдесетак ученика, наставника и гостију протекло је као трен. Ако нам је бројност публике показала колика је заинтересованост за лик и дело нашег научника, утисци након предавања су потврда да је свака реч нашла плодно тло.

А какви смо домаћини били, рекла нам је Милка: „Незаборавно предавање у Инђији о Николи Тесли у тех.школи "Михајло Пупин". Захвалност Драгани Винчић Младеновић,  директорки сколе и Милану Предојевићу, председнику СО Инђија на изузетној организацији и веома топлој атмосфери. Било је пуно ученика, који су коментарисали да нажалост у њиховим уџбеницима има веома мало о Николи Тесли.“

Да, мало је Тесле у уџбеницима, али је нашао пут до наше школе.

 11-13. октобар 2019.

Као и деценијама уназад, прославили смо Дан школе у друштву наших пријатеља и колега из Македоније.
Наши гости били су професори и ученици СОУ „Јосиф Јосифовски“ из Ђевђелије. На обострано задовољство наставили смо традицију дружења ове две побратимске школе, и у добром расположењу провели три лепа дана.
Професионална знања, искуства, идеје и разне животне приче разменили смо током дружења у школи, излета у Београд и свечане вечере приређене њима у част.
Уз констатацију да време брзо прође у добром расположењу, испратили смо их у недељу ујутро, уз обећање да се видимо, као и увек, у априлу за њихов Дан школе...